top of page

SHINE BY AYSHE POLİTİKALARI

Şeffaflık ve Özen

Shine by Ayshe için müşteri her zaman birinci önceliktir. Bu yüzden bizden alışveriş yapmak hakkında bilmeniz gereken her şeyi özetleyen açık bir mağaza politikası hazırladık. Online el yapımı tasarım takı ve aksesuar mağazamızın politikalarını aşağıdan okuyun ve sorularınız varsa bize ulaşın.

Fine Jewelry Display

GÖNDERİM POLİTİKASI

Hizmetinizdeyiz

Mng Kargo ile çalışıyoruz.

Hafta içi verilen siparişler, ürünün elimizde hazır olması şartıyla, yoğunluk ve sipariş sırasına göre aynı gün ya da en geç ertesi gün, hafta sonu verilen siparişler ise takip eden ilk iş günü kargoya verilir.

Sipariş ettiğiniz ürün, İstanbul içindeyseniz, ürünün şubeye teslimini takiben genellikle 2-3 gün sonra, İstanbul dışındaysanız da bir aksilik olmazsa 3-5 gün sonra elinizde olur.

Resmi ve ulusal tatiller, bayramlar gibi genel tatil dönemlerinde teslimat süresi, kargo şirketinin uygulama şartlarına bağlı olarak uzayabilir.

Siparişleriniz kutuya yerleştirilerek hediye paketi şeklinde özenle hazırlanmakta olup, kargo sırasında da zarar görmemesi için gerekli önlemler alınmaktadır.

İADE ve DEĞİŞİM POLİTİKASI

Bilmeniz Gerekenler

İADE  VE DEĞİŞİM KOŞULLARI

  • Satın aldığım ürünü geri vermek istiyorum. Ne yapmalıyım?

​​

  • Aldığınız ürünlerden herhangi bir sebeple memnun kalmazsanız, siparişinizin size ulaştığı günü takip eden 3 iş günü içerisinde, belirtilen kriterler çerçevesinde iadesini gerçekleştirebilir, yeni ürünle değiştirebilir veya para iadesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için www.shinebyayshe.com’ a kullanıcı adınız ve şifrenizle beraber giriş yaparak iadesini yapmak istediğiniz ürün ya da ürünler için iade talebi oluşturmanız gereklidir. Talebinizi oluştururken mutlaka bir iade nedeni belirtiniz. İade edeceğiniz ürünü orijinal ambalajında ve tüm aksesuarlarıyla birlikte hazırlayınız, siparişinizi teslim eden kargo firmasının en yakın şubesine giderek ürünü “gönderici” ödemeli (kargo ücreti size ait olacak şekilde) olarak geri gönderebilirsiniz. 

 

  • İadenizi gönderdikten sonra, kargo firmasının sizinle paylaşmış olduğu gönderi kodunuzu ve iadenizin nedenini bize shinebyayshe@gmail.com’a e-mail atarak gönderiniz. 

  • Satın alınan ürünlerin "Cayma Hakkı" dahilinde iade edilebilmesi için satın alınan ürünün orijinal kutusunda ve içerisinde bulunan ambalajlara zarar verilmemiş olması, faturasının ve tüm tamamlayıcı aksesuarlarının ürün ile birlikte hasarsız ve eksiksiz gönderilmesi gerekmektedir. Müşteri onayı verilmiş ürünler için "Cayma Hakkı" dahilinde iade alınmaz.

  • Hangi ürünleri iade edemiyorum?

​​

İade talebinizin kabul edilmesi için gönderilen ürünün paketinin hasar almamış, ürünün kullanılmamış ve zarar görmemiş olması gerekmektedir. Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek ürünlere (Tüketicinin istekleri veya açıkça onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan ürünler) değişim ve iade uygulanmaz. 
 

İade talebinizin geçersiz kabul edileceği durumlar; 
Özel günlere yönelik, kişiye özel hazırlanan ürünlerin iadesi kabul edilememektedir.

  • Satışa sunulandan farklı olarak üzerinde değişiklik yapılan (Örneğin bileklik ölçüsü sitede sunulandan farklı üretilen) ürünlerde iade kabul edilmemektedir.

  • Kullanıcı hatası (düşme, kırma vb.) ile hasar gören ürünlerde iade alınamamaktadır.

  • Ürünün orijinal kutusu, orijinal ambalajının bozulmamış, faturasının, tüm aksesuarlarının mevcut olması gerekmektedir. Aksi halde iade işlemi gerçekleştirilemeyecektir.

​​

  • İade etme süresi kaç gündür?

​​

  • Ürününüz size teslim edildiğinden itibaren iade etme süreniz 3 iş günüdür.

​​

  • Satın aldığım ürünü iade ettikten sonra, kullandığım kuponlarım hesabıma geri yüklenir mi?

​​

  • Siparişinizde kullandığınız indirim kuponu varsa, iade işlemi dolayısıyla kupon kodunuz tekrar aktif olmamaktadır.

​​

  • Siparişim iptal edildiğinde param nasıl ve ne kadar sürede iade edilir?

​​

  • Tarafınıza ulaşmış siparişlerin iptali ve iadesi ürünler Satıcı ’ya geri ulaştıktan sonra 7-10 iş günü içinde, ödemenin gerçekleştirildiği şekilde yapılmaktadır. Kredi kartı ile ödemesi yapılan siparişlerin iadesi, ödeme yapılan kredi kartına 1-7 iş günü içinde yapılmaktadır.

​​

  • Satın aldığım ürünleri değiştirmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

​​

  • Memnun kalmadığınız veya herhangi başka bir neden ile değiştirmek istediğiniz ürünler için 3 iş günü boyunca değişim hakkınız bulunmaktadır. Değişim, stoklarda bulunan ürünler ile sınırlıdır. Konu ile ilgili olarak shinebyayshe@gmail.com  'a mail atabilirsiniz.

​​

  • Aldığım ürün hasarlı / arızalı çıktı. Ne yapmalıyım?

​​

  • Siparişiniz teslim edilirken mutlaka kargo görevlisinin yanında paketi kontrol ediniz, ürünün kusurlu olduğu durumlarda teslim almayıp, kargo görevlisinden tutanak tutmasını isteyiniz. 
    www.shinebyayshe.com'dan aldığınız ürün hasarlı veya arızalı ise, ve teslimat esnasında tutanak tutulmadıysa, ürüne onay vermeyiniz ve iade talebi oluşturunuz. 3 iş günü içinde ürünü iade edebilir, paranızı geri almak için başvuruda bulunabilirsiniz.

​​

  • Gelen ürünler ile verdiğim sipariş aynı değil. Ne yapmalıyım?

​​

  • Ürünü iade süresi içerisinde tarafımıza göndermeniz halinde, gerekli kontroller yapılarak müşteri hizmetlerimiz konu ile ilgili olarak tarafınıza gerekli bilgi dönüşünü en kısa zamanda sağlayacaktır ve ürün/ürünlerin değişimi yapılacaktır. Ürün/ürünlerin tedarikçi firma stoklarında olmaması durumunda siparişiniz iptal edilerek para iadesi işlemi gerçekleştirilecektir.

SHINE BY AYSHE
ÜRÜN KULLANIM TAVSİYELERİ

Tavsiyelerimiz

Ürünümüz özel tasarım ve elyapımıdır.

Hazır bijuteri bir ürün değildir.

Satın almış olduğunuz ürününüzü uzun ömürlü olarak kullanabilmeniz için alkol, parfüm v.b...kimyasallar ile temas ettirmeyiniz.

Ürününüz ile duş, havuz ve denize girmemenizi tavsiye ederiz.

GIZLILIK POLITIKASI

Verileriniz Güvende

Gizlilik Politikası

Güvenliğiniz bizim için önemli. Bu sebeple bizimle paylaşacağınız kişisel verileriniz hassasiyetle korunmaktadır.

Biz, Shine by Ayshe, veri sorumlusu olarak, bu gizlilik ve kişisel verilerin korunması politikası ile, hangi kişisel verilerinizin hangi amaçla işleneceği, işlenen verilerin kimlerle ve neden paylaşılabileceği, veri işleme yöntemimiz ve hukuki sebeplerimiz ile, işlenen verilerinize ilişkin haklarınızın neler olduğu hususunda sizleri aydınlatmayı amaçlıyoruz.

 

Toplanan Kişisel Verileriniz, Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kimlik, (isim, soy isim, doğum tarihi gibi) iletişim, (adres, e-posta adresi, telefon, IP, konum gibi) özlük, sosyal medya, finans bilgileriniz ile görsel ve işitsel kayıtlarınız tarafımızca, çerezler (cookies) v.b. teknolojiler vasıtasıyla, otomatik veya otomatik olmayan yöntemlerle ve bazen de analitik sağlayıcılar, reklam ağları, arama bilgi sağlayıcıları, teknoloji sağlayıcıları gibi üçüncü taraflardan elde edilerek, kaydedilerek, depolanarak ve güncellenerek, aramızdaki hizmet ve sözleşme ilişkisi çerçevesinde ve süresince, meşru menfaat işleme şartına dayanılarak işlenecektir.

Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı

Bizimle paylaştığınız kişisel verileriniz; hizmetlerimizden faydalanabilmeniz amacıyla sizlerle sözleşmeler kurabilmek, sunduğumuz hizmetlerin gerekliliklerini en iyi şekilde ve aramızdaki sözleşmelere uygun olarak yerine getirebilmek, bu sözleşmelerden doğan haklarınızın tarafınızca kullanılmasını sağlayabilmek, ürün ve hizmetlerimizi, ihtiyaçlarınız doğrultusunda geliştirebilmek ve bu gelişmelerden sizleri haberdar edebilmek, ayrıca sizleri daha geniş kapsamlı hizmet sağlayıcıları ile yasal çerçeveler içerisinde buluşturabilmek ve kanundan doğan zorunlulukların (kişisel verilerin talep halinde adli ve idari makamlarla paylaşılması) yerine getirilebilmesi amacıyla, sözleşme ve hizmet süresince, amacına uygun ve ölçülü bir şekilde işlenecek ve güncellenecektir.

Toplanan Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçlarla Aktarılabileceği

Bizimle paylaştığınız kişisel verileriniz; faaliyetlerimizi yürütmek üzere hizmet aldığımız ve/veya verdiğimiz, sözleşmesel ilişki içerisinde bulunduğumuz, iş birliği yaptığımız, yurt içi ve yurt dışındaki 3. şahıslar ile kurum ve kuruluşlara ve talep halinde adli ve idari makamlara, gerekli teknik ve idari önlemler alınması koşulu ile aktarılabilecektir.

Kişisel Verileri İşlenen Kişi Olarak Haklarınız

KVKK madde 11 uyarınca herkes, veri sorumlusuna başvurarak aşağıdaki haklarını kullanabilir:

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

(e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Yukarıda sayılan haklarınızı kullanmak üzere shinebyayshe@gmail.com üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim

Sizlere talepleriniz doğrultusunda hizmet sunabilmek amacıyla, sadece gerekli olan kişisel verilerinizin, işbu gizlilik ve kişisel verilerin işlenmesi politikası uyarınca işlenmesini, kabul edip etmemek hususunda tamamen özgürsünüz. Siteyi kullanmaya devam ettiğiniz takdirde kabul etmiş olduğunuz tarafımızca varsayılacak olup, daha ayrıntılı bilgi için bizimle shinebyayshe@gmail.com e-mail adresi üzerinden iletişime geçmekten lütfen çekinmeyiniz.

İletişime Geçin

MESAFELİ SATIŞ POLİTİKASI

Bilmeniz Gerekenler

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

MADDE 1 - TARAFLAR

1.1. SATICI

Ad Soyad/Unvan: Ayşe Öktem / Shine by Ayshe
Adres: 19 Mayıs Mah. İnönü Cad. Yıldız Sok. No:14/2 Kadıköy/İstanbul
Telefon: 0533 466 83 90
E-posta: shinebyayshe@gmail.com

1.2. ALICI

Ad Soyad/Unvan:
Telefon:
E-posta:

MADDE 2 - TANIMLAR

İşbu Sözleşme'de yer alan;

Site: Satıcı tarafından Alıcı'ya tedarik edilecek olan Ürün'ün/Ürünler'in yayınlandığı/ilan edildiği işbu Sözleşme'nin 1.1. maddesinde belirtilen Satıcı'ya ait www.shinebyayshe.com alan adlı internet sitesini,

Alıcı: Site'de yayınlanan/ilan edilen Ürün'ü/Ürünler'i satın alan gerçek veya tüzel kişiyi,

Satıcı: 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, Sözleşme konusu Ürün'ü/Ürünler'i Alıcı'ya tedarik edecek olan gerçek veya tüzel kişiyi,

Ürün/Ürünler: Satıcı tarafından Alıcı'ya tedarik edilecek olan ve ayrıntıları işbu Sözleşme'nin 4. maddesinde belirtilen malı/malları, ifade eder.

MADDE 3 - SÖZLEŞMENİN KONUSU

İşbu sözleşmenin konusu, Site'de yayınlanan/ ilan edilen ve aşağıda ayrıca nitelikleri, miktarı ve satış fiyatı belirtilen Ürün'ün/Ürünler'in Alıcı tarafından satın alınması ve Satıcı tarafından tedarik edilmesi ile ilgili olarak, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve 06.03.2011 tarih ve 27866 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik hükümleri gereğince, tarafların hak ve yükümlülüklerinin tespitidir.

MADDE 4 - ÜRÜN/ÜRÜNLER VE ÖDEME BİLGİLERİ

İşbu Sözleşme konusu Ürün'e/Ürünler'e; Ürün'ün/Ürünler'in satış bedeline, teslim ve ödeme şekillerine ait bilgiler aşağıdaki gibidir:

Ürün Cinsi/Türü:
Ürün Miktarı (adet):
Satış Fiyatı:
Toplam:
Ödeme Şekli ve Planı:

MADDE 5 - GENEL HÜKÜMLER

  • 5.1. Alıcı, işbu Sözleşme'nin 4. maddesinde ayrıntılı olarak belirtilen, Sözleşme konusu Ürün'ün/Ürünler'in temel nitelikleri, satış fiyatı, kargo ücreti, ödeme şekli ve teslimatı ile Satıcı'nın tam ad soyad/ticari unvanı, açık adresi ve iletişim bilgilerini, işbu Sözleşme akdedilmeden önce, “Ön Bilgilendirme Formu” nda okuduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini kabul ve beyan eder.

  • 5.2. Taraflar, işbu Sözleşme şartlarının yanı sıra, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve 06.03.2011 Tarih ve 27866 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik hükümlerini kabul ettiklerini ve bu hükümlere uygun hareket edeceklerini kabul ve beyan ederler.

  • 5.3. Satıcı, işbu Sözleşme konusu Ürün'ün/Ürünler'in sağlam, eksiksiz, ayıpsız, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile birlikte, yasal otuz (30) günlük süreyi aşmamak koşulu ile Ön Bilgilendirme Formu'nda ve işbu Sözleşme'nin 4. maddesinde belirtilen süre içinde Alıcı'ya veya Alıcı'nın gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilmesinden sorumludur. Sözleşme konusu ürün, Alıcı'dan başka kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden Satıcı sorumlu tutulamaz.

  • 5.4. Teslim masrafları (kargo ücreti) Satıcı tarafından ödenecektir. Kargo firmasının, Ürün'ün/Ürünler'in teslimi aşamasında karşılaşacağı herhangi bir sorun nedeniyle, siparişi verilen Ürün'ün/Ürünler'in teslim edilememesinden dolayı Satıcı sorumlu tutulamaz.

  • 5.5. Satıcı'nın sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi içinde yerine getiremeyeceğinin anlaşılması halinde, Satıcı, Alıcı'yı bilgilendirmek ve açıkça onayını almak suretiyle eşit kalite ve fiyatta farklı bir Ürün'ü/Ürünler'i Alıcı'ya tedarik edebilir.

  • 5.6. Satıcı, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün imkânsızlaşması halinde, bu durumu, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan Alıcı'ya bildirecek ve 10 günlük süre içinde toplam bedeli Alıcı'ya iade edecektir.

  • 5.7. Sözleşme konusu Ürün'ün/Ürünler'in teslimatı için, Ürün'ün/Ürünler'in bedelinin Alıcı'nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle Ürün'ün/Ürünler'in bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, Satıcı Ürün'ün/Ürünler'in teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

  • 5.8. Satıcı mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu Ürün'ü/Ürünler'i süresi içinde teslim edemez ise, durumu Alıcı'ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde Alıcı; siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu Ürün'ün/Ürünler'in varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. Alıcı'nın siparişi iptal etmesi halinde, ödediği toplam tutar 10 gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir. Alıcı'nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde ise, ürün tutarı, siparişin Alıcı tarafından iptal edilmesinden sonra 7 gün içerisinde ilgili bankaya iade edilir. Bu tutarın bankaya iadesinden sonra Alıcı hesaplarına yansıması tamamen banka işlem süreci ile ilgili olduğundan, Alıcı, olası gecikmeler için Satıcı'nın herhangi bir şekilde müdahalede bulunmasının mümkün olamayacağını ve Satıcı tarafından kredi kartına iade edilen tutarın banka tarafından Alıcı hesabına yansıtılmasının ortalama 2 ila 3 haftayı bulabileceğini şimdiden kabul etmektedir. Kredi kartı ile taksitli / vadeli yapılan ödemelerde, bankanın ilgili uygulamaya ilişkin kuralları geçerli olacaktır ve iade de banka tarafından taksitli/vadeli olarak yapılabilecektir.

MADDE 6 - CAYMA HAKKI

  • 6.1. Satıcı, Alıcı'nın / tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin teslim aldığı tarihten itibaren 3 (üç)iş günü içeresinde malı reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin kendisine ulaşması tarihinden itibaren malı geri almayı taahhüt eder. Cayma hakkının kullanabilmesi için, Alıcı tarafından, 3 (üç) günlük cayma süresi içerisinde, Satıcı'nın işbu Sözleşme'nin 1.1. maddesinde belirtilen e-posta adresine yazılı bildirimde bulunması şarttır.

  • 6.2. Satıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde almış olduğu toplam bedeli Alıcı'ya hiçbir masraf yükletmeksizin (kargo ücreti hariç) iade etmeyi taahhüt eder.

  • Ödemenin kredi kartı ile yapılmış olması halinde, işbu Sözleşme'nin 5.8. maddesinde belirtildiği üzere, bankanın ilgili uygulamasına ilişkin kuralları geçerli olacaktır. Alıcı, Satıcı tarafından banka uygulamasına herhangi bir müdahalede bulunulmasının mümkün olmadığını bildiğini kabul ve beyan eder.

  • 6.3. Alıcı, iade edilecek Ürün'ün/Ürünler'in faturası, kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerektiğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Cayma hakkının kullanılmasından doğan kargo masrafları Alıcı'ya aittir.

  • 6.4. Alıcı'nın özel istek ve talepleri uyarınca üretilen veya üzerinde değişiklik ya da ilaveler yapılarak kişiye özel hale getirilen mallarda, Alıcı cayma hakkını kullanamaz. Ayrıca niteliği itibariyle iade edilemeyecek, her türlü Kozmetik, iç giyim ürünleri, tek kullanımlık, hızla bozulma veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan mallar, ses veya görüntü kayıtları, yazılım programları ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin olarak cayma hakkının kullanılması, ürünün ambalajının açılmamış, zarar görmemiş, bozulmamış ve ürünün kullanılmamış olması şartına bağlıdır. Aksi takdirde Alıcı, cayma hakkının geçerli olmayacağını bildiğini kabul, beyan ve taahhüt eder. 06.03.2011 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanmış Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik'in 7 (4) maddesinde belirtilen haller saklıdır.

MADDE 7 - YETKİLİ MAHKEME

İşbu Sözleşmenin uygulanmasından kaynaklanacak ihtilaflarda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca ilan edilen değere kadar Alıcı'nın malı satın aldığı veya ikametgahının bulunduğu yerdeki Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri; sözkonusu değeri aşan ihtilaflar ile ilgili olarak ise Alıcı'nın veya Satıcı'nın ikametgahının bulunduğu yerdeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.

MADDE 8 - YÜRÜRLÜK

İşbu Sözleşme'nin tüm maddeleri, Alıcı ve Satıcı tarafından okunmuş ve kabul edilmiş olup; işbu Sözleşme, Alıcı tarafından elektronik ortamda onay verildiği tarih itibariyle yürürlüğe girmiştir.

bottom of page